• +387 (33) 221-459
  • info@fmb.foundation
  • Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Hamdije Kreševljakovića 37
Vanjske Vijesti
Nakon nereda u Mostaru uhapšeno deset osoba, jedna osoba teško povrijeđena

Nakon nereda u Mostaru uhapšeno deset osoba, jedna osoba teško povrijeđena

Deset osoba uhapšeno je nakon nereda koji su se sinoć dogodili nešto prije ponoći u Mostaru između dvije veće grupe osoba. Jedna osoba je zbog težih tjelesnih ozljeda prebačena u SKB Mostar, saopćio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

“U subotu, 24. aprila u 23.20 sati u Ulici Silića sokak u Mostaru narušen je javni red i mir u većem obimu. Došlo je do tučnjave u kojoj je sudjelovalo više osoba, huligana. U tučnjavi su korišteni razni predmeti, palice, komadi drveta te pirotehnika”, rekao je Marić.

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod kontrolu.

“Deset učesnika narušavanja javnog reda i mira privedeno je u PU Mostar, a jedna je osoba zbog težih tjelesnih povreda prebačena u SKB Mostar”, rekao je Marić.

On je potvrdio da je na jednoj porodičnoj kući pričinjena materijalna šteta.

Policijski službenici PU Mostar zajedno sa Sektorom kriminalističke policije provode kriminalističku operativnu istragu i rad na terenu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Grupa huligana, pripadnici navijačke skupine Zrinjskog, “Ultras”, sukobili su se u mostarskom naselju Donja Mahala sa nekoliko mještana i nekolicinom pripadnika navijačke grupe Veleža “Red Army”.

Navijači su koristili pirotehnička sredstva, a došlo je i do fizičkog obračuna. Incident se desio oko ponoći, znatno nakon policijskog sata koji počinje u 21 sat.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

U Mostaru je jučer odigrana utakmica između Zrinjskog i Sarajeva, a huligani su nakratko prekinuli meč kada su preko ograde na stadion ubacili baklje i dimne bombe.

Datum: 25.04.2021.

Autor: Nije navedeno

Preuzeto sa stranice BHRT-a sa linka: