• +387 (33) 221-459
  • info@fmb.foundation
  • Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Hamdije Kreševljakovića 37
Vanjske Vijesti
Erdoan: Od holokausta do Bosne, od Ruande do Mijanmara, prvo su se čuli koraci govora mržnje

Erdoan: Od holokausta do Bosne, od Ruande do Mijanmara, prvo su se čuli koraci govora mržnje

UPOZORENJA TURSKOG LIDERA

Odlučno ćemo nastaviti s naporima na zaustavljanju izolacije kiparskih Turaka i uspostavljanju pravednog dijeljenja resursa

U počinjenju zločina protiv čovječnosti, od holokausta do Bosne, od Ruande do Mijanmara, prvo su se čuli koraci govora mržnje. Međutim, međunarodna zajednica nije uspjela izvući potrebne pouke iz ovih bolnih iskustava, od kojih je svako crna mrlja u historiji, poručio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), javlja Anadolija.

Erdoan je uputio video poruku na 12. Međunarodnom sigurnosnom forumu Halifaksa.

– Optužbe Evropske unije pod krinkom ‘solidarnost unutar unije’ a u vezi s aktivnostima istraživanja i bušenja koje provodimo s odlučnošću kako bi zaštitili i svoja prava i interese kiparskih Turaka na istočnom Mediteranu, nisu u skladu s historijom, zakonom i činjenicama – rekao je Erdoan.

Kazao je kako Turska nema tog luksuza da okrene leđa ni Istoku ni Zapadu.

“Ne možemo imati luksuz da okrenemo leđa ni Istoku niti Zapadu. Dok razvijamo naše odnose s Evropom, ne zapostavljamo ni Aziju ni Afriku – poručio je Erdoan, te dodao:

– Odlučno ćemo nastaviti s naporima na zaustavljanju izolacije kiparskih Turaka i uspostavljanju pravednog dijeljenja resursa u istočnom Mediteranu.

Datum: 21.11. 2020

Autor: Fu. M.

Preuzeto sa stranice Avaz.ba sa linka:

https://avaz.ba/globus/svijet/610815/erdoan-od-holokausta-do-bosne-od-ruande-do-mijanmara-prvo-su-se-culi-koraci-govora-mrznje